Честит Празник, Българи! Горд съм ,че в деня на националния празник

...
Честит Празник, Българи! Горд съм ,че в деня на националния празник
Коментари Харесай

Режисьорът Георги Костов завладя българския екран навръх националния празник 3-ти Март!

„ Честит Празник, Българи! Горд съм,че в деня на националния празник два от моите филми ще бъдат излъчени по две национални малките екрани!!! Абсолютният шлагер “XIA ” по БТВ от 12:30ч и “Останалото е пепел ” въодушевен от личността на великия Атанас Буров,за който би трябвало да си спомним изключително на този ден от 23:00 ч. по Nova! Най-новият ми филм “Пулсът на танца ” върви сега по кината! Бъдете здрави и горди с гения и достиженията си!!!! „ написа в профилите си в обществените мрежи хитовия режисьор Георги Костов.

 

Най-новият филм на режисьора Георги Костов „ Пулсът на танца “ оглави класацията за най –гледан филм в България след премиерата си на 9 февруари 2024 година, като изпревари по гледаемост даже и задграничните продукции. „ Пулсът на танца “, събра 6410 фенове и 77 650 лв. доходи за първите три дни от стартирането му на огромния екран. Лентата разкрива хубостта и елегантността в света на спортните танци, преследването на една фантазия и сложните човешки взаимоотношения.

 

" Щастлив съм, че с екипа успяхме да осъществяваме този филм, който демонстрира от вътрешната страна завладяващият свят на спортните спортни танци. Много ще се веселя, в случай че посредством " Пулсът на танца " успеем да вдъхновим повече младежи да спортуват и да изградят здравословни привички на живот. Искрено се надявам с положителни образци, просвета, спорт и образование да променим средата в която живеем ", разяснява Георги Костов.

 

Режисьорът Георги Костов е добре прочут на българската аудитория с богатата си филмография до момента. Талантът на Георги Костов изгрява в българското кино с първият авторски филм и първата българска гангстерска комедия “Пистолет, куфар и три смърдящи варела ”,където дебютира като режисьор, сценарист и продуцент по едно и също време.  “Пистолет, куфар и три смърдящи варела ” става безспорен шлагер и съпоставят Георги Костов с  Тарантино.Сред най-успешните филми на Георги Костов досега са: “11 А ”, комедията “Секс академия - мъже ”, приключенско - сантименталният “Опърничавите ”, историческата драма “Останалото е пепел ” и първият български финансов трилър „ Борсови играчи “. Освен с правенето на филми Георги Костов се занимава интензивно с правене на реклами, разпространение на актуалното българско кино, кастинг и разкриване и развиване на гении.

 

Навръх националния празник 3-ти Март феновете ще могат да гледат два от филмите на режисьора Георги Костов по националните малките екрани -  хитовия филм „ XIA ”, който ще бъде излъчен по BTV, както й „ Останалото е пепел „ въодушевен от личността на Атанас Буров. „ Атанас Буров е популярен родолюбец и думите му са настоящи и през днешния ден “ споделя режисьорът Георги Костов. “ Любимия ми откъс на Буров е:  „ Аз не съм черноглед. Аз съм надълбоко уверен, че идеята на България не е изгубена, и бих желал да вдъхна във вас същата религия, да повдигна вашите сърца, да ви дам малко от моя оптимизъм, тъй като оптимизмът е извор на религия и сила, а българският народ има потребност в днешния миг от едното и от другото, с цел да търпи, да се надява и да действа…. “ Именно в този ден би трябвало да си спомним за великите българи, на които изискуем свободата и националната си еднаквост. Горд съм и за мен е чест, че имах опцията да съм режисьор на „ Останалото е пепел „ и да се докосна до мислите на всестранно развитата персона на Атанас Буров,в чиято роля феновете ще видят Асен Блатечки. „ Останалото е пепел “ е първият филм, който снимам в ера и използвахме достоверни фрагменти от бомбардировките над София от архива. Смея да настоявам, че се получи доста първокласен и хубав филм, който разкрива пред феновете събитията в България от 1944-та – 1945-та година. “ Споделя режисьора Георги Костов. Във кино лентата феновете ще се насладят на положителната актьорска игра на известно артисти като Асен Блатечки, Евгени Будинов, Бен Крос, Нейтън Купър, Диляна Попова и други, както и на една вълнуваща сантиментална история. Линк към филмовия откъс:

 

„ В „ Пулса на танца “ за мен беше наслаждение да работя с екип от потвърдили се артисти като Ники Илиев, Башар Рахал, Ивайло Захариев, Любомир Ковачев, Сара Драгулева, Райна Караянева, както и с младите гении Мартина Кондаклиева и Георг Киряков, които са първенци по спортни танци ", сподели режисьорът.

 

Главната героиня Мартина Кондаклиева е родена на 08.08.2011 в гр. Смолян, а пристрастеността й към спортните танци и артистичния й гений си проличават още, когато е напълно мъничка, и прави първите си стъпки на подиума в залата по спортни танци в Младежки дом – Смолян. Красивата младежа обожава Родопите и родния си град, и постоянно когато има опция с наслада се връща в Смолян. На 12-години, тя към този момент е 5-кратна шампионка на България. Със своя сътрудник в спортните танци Кристиан Дончев станаха финалисти на GOC 2023 – Щутгарт, Германия, най-престижното съревнование по спортни танци, в което вземат участие най-хубавите двойки от целия свят. През 2019-та година, когато е 8-годишна, тя е определена за Мини Мис България. За безспорния гений на Мартина приказват експерти, които следят шеметната й кариера през цялото време. Освен влиятелното достижение в Германия, тя е трета във всички категории в шампионата на Румъния през предходната година, първа на Европейско състезание (проведено в Румънския парламент в категория „ Джуниър 1 “) и с многочислени първи места на национални и интернационалните шампионати. Именно на Европейско първенство  в Румънския парламент режисьорът Георги Костов се въодушевява да направи филм за спортните танци. „ Още от снимачния развой на „ XI А ” си бях сложил задачата един ден да направя филм отдаден на изкуството на танца и когато присъствах на Европейско първенство  в Румънския парламент през 2022г. се въодушевих от хубостта на спортните танци и мотивацията и дисциплината на Мартина и колегата й, както и на техните връстници.В този миг взех решение да основа и снима „ Пулсът на танца “. Заедно с Георг Киряков играещ основната роля на треньора на Мартина във кино лентата и Башар Рахал в ролята на бащата на Мартина, написахме сюжета. Интересен факт от снимачния развой, е че снимахме подиуми от кино лентата по време на действителни надпревари по спортни танци и церемонии по награждавания, което изискваше съвършена подготовка и организация, защото бяхме притиснати от лимитираното време за снимане, с което разполагахме по време на надпреварите. Радвам се, че се справихме чудесно с това предизвикателство и сърдечно благодаря на Община Бургас за финансовата поддръжка за реализацията на плана. “ споделя Георги Костов.

 

" Пулсът на танца " е селектиран в конкурсната стратегия на фестивала " Златна роза “, както и в 28-ят Международен София Филм Фест 2024,който ще се организира от 13 до 31 март 2024. Филмът чака своята премиера в Лондон на 16.03.2024 година, както и участия на идни интернационалните кинофестивали.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР